Vezetői érzékenyítés (16) E-002022/2019/D003

A program célja: a képzés célja, hogy a vezetők, vezető-jelöltek alapvető vezetői kompetenciái fejlődjenek. Cél továbbá, hogy hatékonyabb időgazdálkodással végezzék feladataikat, ismerjék meg a coach típusú vezetési formát. Képesek legyenek jobban reagálni a mindennapi vezetői feladatok kapcsán felmerülő problémákra.

Összesen 16 óra.

Változásmenedzsment (48) E-002022/2019/D002

A program célja: a képzés célja, hogy a résztvevők változásmenedzselési ismereteket, módszereket és modelleket ismerjenek meg, ezáltal képesek legyenek eredményesen bevezetni és menedzselni változásokat szervezetükben.

Összesen 48 óra.

Vezetőképzés (32) E-002022/2019/D001

A program célja: a képzés célja, hogy a vezetők, vezető-jelöltek vezetői készségei javuljanak. A tárgyalási készség fejlesztésével kívánja a képzés elérni, hogy a résztvevők minden, vezetőként megélt helyzetben alkalmazható tudásra tegyenek szert, fejlődjenek kompetenciáik.

További célja a képzésnek, hogy a résztvevők a nyilvánosság előtti szereplésre is jobban, hatékonyabban tudjanak felkészülni, szereplésük is eredményesebbé váljon.

Összesen 32 óra.

Értékesítési tréning

A program célja: A képzés vezetők, értékesítők, területi képviselők és kereskedők részére  lett kifejlesztve. Jól használható eszközöket ad a kezükbe, amikkel jelentősen javíthatják értékesítési hatékonyságukat. A tréning kommunikációs  alapokkal, tárgyalástechnikával, kifogás- és üzletkötési technikákkal foglalkozik.

A résztvevők a szituációs gyakorlatok segítségével alkalmazható tudást kapnak.

A képzés során megszerezhető kompetencia:

A tréning elvégzését követően a hallgató hatékonyabb értékesítővé válik, aki tudja kezelni a vásárlók kifogásait; tud árajánlatot készíteni; képes kommunikációt kezdeményezni, irányítani, fenntartani, lezárni; és elsajátítja az üzletkötési technikákat. A képzés során a résztvevő olyan módszereket sajátít el, ami képessé teszi a hatékonyabb munkavégzésre.

Összesen 24 óra.